KIZ ÖĞRENCİLERİMİZ VAAZ VERİYOR

Okulumuz kız öğrencileri cuma vaktinde mescitte bu hafta 'edep ve haya' konusunu işlediler.

Edep; akıl ve hikmete  muvafık hareket edip, Cenab-ı Hakk’ın emrettiği gibi yaşamaktır. Hayâ ise, utanma ve ar duygusu olup, utanç verici durumlardan sakınmak ve nefsin süfli arzularını terk etmektir. Edep, bütün hâllerde istikamet ve iyilik üzere bulunmaktır. Edep, aklı ikmal eden, onu nurlandıran, imanı kemale erdiren, insanı ruhen terakki ettirip saadet ve selamete kavuşturan en hayırlı bir sermayedir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir gün ashâbına, "Allah'tan hakkıyla hayâ ediniz!" buyurdu. Ashab "Yâ Resûlallah! Biz zaten Allah'tan hayâ ediyoruz, elhamdülillah!" şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine Resûl-i Ekrem (s.a.s), sözlerine şöyle devam etti. "Hayâ, sadece sizin anladığınız manada değildir. Allah'tan hakkıyla hayâ etmek, bütün organları her türlü günah ve haramdan korumaktır. Dünyanın geçici nimetlerine aldanmamaktır. Ölümü ve ölümden sonraki hayatı asla unutmamaktır."

"Edep bir taç imiş nur-u Huda’dan,
Giy ol tacı, emin ol her beladan."

12-12-202312-12-202312-12-2023

Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 10:23 - Görüntülenme: 54