KIZ ÖĞRENCİLERİMİZ VAAZ VERİYOR

Her cuma olduğu gibi bu cuma da kız öğrencilerimiz okulumuzun mescidinde vaaz vermeye devam ediyor. Bu haftaki konumuz ise İslam'da birlik ve beraberliğin önemine değinildi.  Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk ve rahmet vardır. Dünya ve ahiret mutluluğu ancak Allah’ın kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür. Bu konuda Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerimde şöyle buyuru-yor: “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’ana) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin...” Yüce Rabbimiz bizlere bu uyarının ardından, birlik ve beraberliğin ihmal edilmemesini ise şu ayetle hatırlatmaktadır: “Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır.” Bu nedenle, Tek bir Allah’a, aynı Peygambere ve aynı Kur’an’a inanmış olan Müslümanların, “Birlikte rahmet vardır” ilkesiyle hareket etmeleri, asla bölünüp paralanmamaları gerekir. Yüce Allah, Kur’an-ı Kerimde şöyle buyur-maktadır: “İşte bu, benim dosdoğru yolum-dur. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip, O’nun yolundan ayırır. İşte size bun-ları Allah sakınasınız diye emretti.” Unutmayalım ki, toplumları ayakta tutan, birlik ve beraberliktir. Bunun zıddı olan tefrika ise, toplumu içten içe yiyerek, temelden çökmelerine neden olur. Bu nedenle toplumu birleştiren, barış ve güven ortamını sağlayan tek yol, milli ve manevi birlik anlayışı içinde yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır. Allah Resulü (sav)’nün, huzurlu ahlaklı bir toplum yapısını en güzel şekilde yansıtan şu mübarek sözleri önemini atfeder: “Müslüman müslümanın kardeşidir….. O halde Birbirinize buğz etmeyin. Birbirini-ze sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları kardeş olun.”

01-03-202401-03-2024

Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 01.03.2024 14:15 - Görüntülenme: 90