HEDEF YKS

Mrt

HEDEF YKS 2024 projesi kapsamında okulumuz 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize seri deneme sınavları devam etmektedir. Bugün yapılan TYT sınavında öğrencilerimizin eksik konularının belirlenmesi amaçlanmıştır. Eylem planında belirtilen takvime uygun olarak deneme sınavlarımız devam edecektir.

Mrt

HEDEF YKS 2024 projesi kapsamında okulumuz 12. sınıf öğrencilerine seri deneme sınavları devam etmektedir.  22.02.2024 tarihinde yapılan AYT sınavında öğrencilerimizin eksik konularının belirlenmesi amaçlanmıştır. Eylem planında belirtilen takvime uygun olarak deneme sınavlarımız devam edecektir.

HEDEF YKS 2024 projesi kapsamında okulumuz 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize seri deneme sınavları devam etmektedir.  14.12.2023 tarihinde yapılan TYT sınavında öğrencilerimizin eksik konularının belirlenmesi amaçlanmıştır. Eylem planında belirtilen takvime uygun olarak deneme sınavlarımız devam edecektir.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'müzün başlattığı "Hedef YKS 2023 Projesi" kapsamında okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak faaliyetleri planlamak için "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu. 11.ve 12. Sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı, koordinatör öğretmen ve zümre başkanlarından oluşan komisyon, Üniversitelere Hazırlık Eylem Planı oluşturmak amacıyla, Okul Müdürümüz YUNUS YALÇİN başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Komisyon'umuz tarafından yürütülecek eylem planı kapsamında, öğrencilerimizin  gelişimlerinin takip edilmesi için çalışma takvimi oluşturuldu. Bu toplantıda '' Hedef 2023''  sloganıyla aşağıdaki konularla ilgili kararlar alındı:

1- Üniversiteye hazırlık çalışmaları ve Hedef-2023 projesi kapsamında Rehber Öğretmeni Muharrem BALABAN koordinatör olarak belirlenmesi,

2-Öğretmen, öğrenci ve veli görüşlerinden hareketle akademik takip komisyonu tarafından üniversitelere hazırlık programı kapsamında YKS eylem planı oluşturulması,

3-KTS ile üniversiteye hazırlık bölümü veri girişlerinin zamanında yapılması ve takibinin sağlanması,

4-Yaz dönemi ve ara dönem kamp programlarının planlanması, yürütülmesi ve takibinin yapılması,

5-Eğitim koçluğu çalışmalarının planlanması, öğrenci-öğretmen eşleştirmelerinin yapılması ve takibinin yapılması,

6-Performans değerlendirme takviminin oluşturularak paylaşılması, Türkiye genelinde performans değerlendirme sınavının uygulanması, EBA akademik destek platformundaki online sınavlara öğrencilerin katılımının teşvik edilmesi ve tüm bu performans değerlendirme sınavlarının sonuçları ile ilgili istatiksel çalışmaların yapılması,

7-Üniversiteye hazırlık çalışmaları kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilerden sürekli görüş ve öneriler alınması

8-Üniversite tanıtımları ve alan bilgilendirme faaliyetleri kapsamında mesleki tanıtım ve kariyer günlerinin yapılması, alanında uzmanlaşmış̧, meslek sahibi kişilerin öğrencilerle buluşturulması,

ayrıca YKS'de başarılı olmuş̧ öğrencilerle sınava hazırlanan öğrencilerin buluşturulması,

9-YKS eylem planı çerçevesinde DYK değerlendirme toplantılarının yapılması, DYK devamsızlık riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülmesi ve DYK'ya katılan öğrencilere yönelik motivasyon amaçlı gezi, seminer çalışmalarının uygulanması,

10-Üniversitelere hazırlık çalışmaları çerçevesinde örnek ve özgün uygulamaları olan rehber okullarımız ile akademik başarı bağlamında desteklenme kapsamına alınan paydaş okullarımızın iş birliği içerisinde yürüttüğü faaliyetlerin takip edilmesi,

11-Hedef 2023 Proje Koordinatörümüzün organizelerinde oluşturacak bir ekip ile okul ziyaretlerinin yapılması,

12-12. sınıf öğrencilerine yönelik Rehberlik Servisi tarafından motivasyon seminerlerinin düzenlenmesi,

13-Tüm bu faaliyetler ile ilgili öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik bilgilendirme ve tanıtım toplantılarının yapılması, bu kapsamda afiş, broşür, sosyal medya çalışmalarının kullanılması,

Okulumuz öğrenci ve velilerine hedef yks üniversite hazırlık programının tanıtımı yapıldı.

HEDEF YKS 2022 'ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ, ETKİLİ MOTİVASYON ...vb ' KONULU GÖRÜŞMELER OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ MUHARREM BALABAN TARAFINDAN REHBERLİK SERVİSİNDE GRUPLAR HALİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ , AFİŞLER PANOLARA ,KONFERANS SALONUNA VE GİRİŞ BÖLÜMÜNE ASILDI.