SADA

EDEBİYAT VE YAZARLIK ATÖLYESİ

Muş Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Bir Varmış Bir Yokmuş  adlı masal derleme  projesi kapsamında basılan kitabımıza katkı sağlayan ve hikayeleri bizlere ulaştıran öğrencilerimize kitap dağıtımında bulunduk. Emeği geçen başta Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz ve proje koordinatörümüz Mehmet ERTARGUN'a ve öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Muş Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Bir Varmış Bir Yokmuş  adlı masal derleme  projesi iş ve işlemleri yürütme komisyonu ile toplantı yapıldı. Toplantıda hangi derlenen metinlerden hangilerinin kitapta yer alacağı konuşuldu. Yapılan degerlendirmeler neticesinde elde edilen metinlerden kırk tanesinin kitapta yer alması kararlaştırıldı.

SADÂ programı kapsamında yürüttüğümüz "Bir Varmış Bir YokMUŞ" adlı masal derleme projesi dahilinde, projeye katılan öğrencilerle ses ve video yöntemleriy ile derledikleri masalların yazıya aktarılması hususları konusuldu. Elde edilen masalların yazıya aktarılması sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar öğrencilerle degerlendirildi.

Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde yapılan katliamların durdurulması, bizim hem insani vazifemiz hem de inancımızın bir gereğidir. İsrail, Gazze’de katliam yapmaya devam ederken, dünyanın dört bir yanında tepkiler artmaya devam ediyor. Okulumuz öğrencileri de Yüreğimde Filistin temalı şiir dinletisinde hem Gazze’ye yönelik saldırılara tepki göstermek, hem bu konuda farkındalık oluşturmak hem de Filistin halkına destek olmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü konu edinen resimler çizildi. Şiirler okundu. Etkinlikte emeği geçen başta Edebiyat öğretmenlerimiz Elif Bedir Güney’e ve Cansu Şen Gökgöz’e ve etkinlikte yer alan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi; Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip okullarında ihtiyaç duyulan alanlarda planlı ve sürekli iyileştirme anlayışıyla çalışmaların yapılması, okulların ihtiyaç ve potansiyelleri doğrultusunda hazırladıkları proje ile eğitim ve öğretimin iyileştirilmesi, kültür sanat ve edebiyat alanında okulların fiziksel kapasitesinin geliştirilerek eğitim ve sanatsal üretim kalitesinin arttırılması amacıyla hazırlanan 'Sada  Kültür Sanat ve Edebiyat Programı'na 'Edebiyat ve Yazarlık alanında hazırladığı 'Bir Varmış Bir Yokmuş' adlı masal derleme projesiyle başvurarak Türkiye genelinde projesi kabul edilen 120 okulfan biri oldu.

SADA Kültür Sanat ve Edebiyat Programı kapsamında ''Edebiyat ve Yazarlık'' alanında hazırlanan ''Bir Varmış Bir Yokmuş'' adlı masal derleme proje koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet ERTARGUN,proje tanıtım  faaliyetleri kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencilerine proje konusunda bilgilendirdi. İzlenecek yol haritası ile ilgili içinde açıklayıcı bilgilerin de bulunduğu bir sunum gerçekleştirdi.