SADA KÜLTÜR SANAT VE EDEBİYAT PROJESİ

Ekm

Cumhuriyetimizin 1oo. yılı Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırlamış olduğu programla çoşkuyla kutlandı.

Ekm

Haz

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Sizleri de Aramızda Görmek İsteriz.

Haz

Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında '' Okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tartışılır'' ile ilgili toplantımız yapıldı.

May

Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin KTS etkinliği olarak '' Hayırda Yarışanlar Etkinliği'' kapsamında kardeş okullarımız için okulumuz öğrencileri tarafından hediyeler hazırlanıp,mektuplar yazıldı.

Öğrenciler mektuplarında, ''Kardeşlerimizin yanındayız, Başınız sağolsun,dualarımız hep sizinle'' gibi ifadelere yer verdi.

May

İyiliği emretme, kötülükten alıkoyma.

Kur'an-ı Kerîm'de, ''Sizden hayra çağıran, marufu emreden, münkerden vazgeçirmeye çalışan bir ümmet bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir" (Alu İmrân, 3/104) buyurulmaktadır. Bu ayetle marufun emredilmesi ve münkerden menedilmesi işi bütün İslâm ümmetine farz kılınmıştır. İslâm uleması bu görevi ümmet içinden bir grubun yapmasıyla diğerlerinden sorumluluğun kalkacağını, ancak hiç kimsenin yapmaması halinde bütün müslümanların sorumlu ve günahkâr olacağını söylemiştir

May

Hasköy İlçemizde bulunan Merkez Ulu Camii'nde öğrencilerimizle Sabah Namazı buluşmaları yaptık. Cami cemaati ve öğrencilerimizle sabah namazını kılındıktan sonra kahvaltı etkinliği yapıldı.

Sabah namazı buluşmaları ile öğrencilerimizin, cemaat ile sabah namazı kılma alışkanlığı edinmesini sağlanırken, ardından yaptığımız kahvaltı etkinliği ile cami cemaaati ve öğrencilermizin kaynaşması,sohbet etmesi ve hemhal olması sağlandı.

May

Her öğrencinin bir fidanı olsun çalışması ile okulumuzun uygun yerlerine fidanlar dikildi.

Ağacı,doğayı ve yeşili sevdirmek, onları korumak ve  örnek olmak amacıyla okulumuz idarecileri,öğretmenleri ve öğrencilerle birlikte fidan dikimi yapıldı.

May

Okulumuzda Ramazan ayında'' Ramazan Sandığı '' uygulaması yapıldı.

Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Ramazan Ayı boyunca hatimler yapıldı

Dini gün ve gecelerde programlar gerçekleştirildi.

Okul Koridorlarına,panolara ve kantine ramazan ile ilgili bilgilendirici afiş ve posterler asıldı.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Portalı'nda yer alan kazanım testleri ve MEB'in her ay yayınladığı örnek sorular branş performans değerlendirme testleri öğrenciler tarafından çözüldü.

May

Okul rehber öğretmenimiz Muharrem BALABAN tarafından E Okul,MEBBİS, EBA uygulamaları,dogm.meb.gov.tr, religiouseeducation.meb.gov.tr , dkab.meb.gov.tr , hafız.meb.gov.tr gibi siteler öğretmenlerimize detaylı ve uygulamalı olarak anlatıldı.